epresenting:

Self

Organisation (if applicable):

What additional details do you want to keep confidential?:

Keep name confidential
If you want part of your response kept confidential, which parts?:

Ofcom may publish a response summary:

Yes

I confirm that | have read the declaration:

Yes
Additional comments:

Question 1:Do you agree with the proposal to include, as a matter of course,
the 470 kHz and 5 MHz bands into the Licence for all Amateur Radio (Full)
licensees?:

No - Not as proposed. | think that the bands should be available to all Full Licencees the
same way as other bands to which amateurs have access on a Secondary basis. The standard
wording applicable to other amateur bands should suffice i.e:

"Secondary. Available on the basis of non-interference to other services inside and outside
the UK"

Also, the Paragraph 2.26.6, as well as the phrase 'electronic equipment’ in 2.26.3 should not
be included. The existing regulations are sufficient without bringing in vague sections about
"electronic equipment”.

Question 2:Do you agree that expressly linking a Full (Club) Licensee?s
authorisation to use the spectrum to his or her representation of a named
club, and by adding a further ground for revoking the Licence to include
circumstances where the licensee no longer represents the club, will help
ensure that a club?s call sign remains with the club?:

Yes

Question 3:Do you agree that Ofcom should include a further ground of
revocation in the Licence as proposed above in order better to align Clause 4
with the definition of ?Disqualified Person??:



Yes

Question 4:Do you agree that the word ?automatically? should be removed
from Clause 4(5) of the Licence, in relation to the revocation of the Licence for
failure to comply with the revalidation requirements?:

Yes

Question 5:Do you agree that Clause 15 of the Licence should be updated to
reflect the wording included in Ofcom?s General Licence Conditions
Booklet?:

Yes

Question 6:Do you agree that Clause 13 of the Licence should be amended to
allow for a simpler, more flexible approach for identifying Amateur Radio
stations?:

No.

The current and well accepted of a maximum of 15 minutes should be retained. The addition
of references to Morse or voice should be removed and reference to the current mode being
used included

Question 7:Given the current uncertainty amongst Radio Amateur licensees
in relation to Clause 2(2), do you believe that it would be a practical solution
for Ofcom to remove this Clause and to insert additional wording into Clause
13, as proposed above?:

No. The current use of regional location identifiers is well known and known throughout the
world. To change this practice that has been in use for over half a century is unnecessary and
will cause more uncertainty and confusion.

Question 8:Do you agree with Ofcom?s proposal to amend Clause 2(3) of the
Licence to require Intermediate licensees to transmit a call sign that reflects
the location of their main station?:

No.
All call signs should be treated equally and to change one section will lead to great confusion
throughout the amateur community.

Question 9:Do you agree that replacing Clauses 2(1) and 16(1) with a new
Clause to simplify and bring together all of the licence conditions relating to
the operation of radio equipment away from the Main Station address will
make these provisions clearer?:

No comment



Question 10:Do you agree that the proposed changes will clarify RAYNET
operation under the Licence?:

No comment
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