
Your response 

Question Your response 

Question 1: Do you agree that Ofcom should 
consider working with relevant industry 
partners to develop a voluntary testing 
standard, and publishing a list on our website 
of static indoor mobile phone repeaters that 
comply with our licence exemption 
requirements? 
 

Confidential? – n 
Yes 
 
 
 
 
 

Question 2: Do you agree that we should 
modify IR 2102.1 to allow for ‘provider 
specific’ mobile phone repeaters? If you do 
not agree, please explain your reasons. 
 
 

Confidential? – N 
The repeaters you have suggested before are 
only to serve the wealthy and do not comply 
with the equality act 2010 for communication s 
needy groups like people with disabilities and 
the poor and destitute. 

Question 3: Do you agree that we should make 
‘multi-operator’ mobile phone repeaters 
complying with the technical requirements 
outlined above (and set out in the draft UK 
Radio Interface Requirement IR 2102.3 at 
Annex A3) licence exempt? If you do not 
agree, please explain your reasons. 
 

Confidential? – N 
Yes, poor families in remote locations are often 
on multiple networks, to ask them pay for 5 
repeaters is inappropriate. Multi network 
repeaters will also assist with disaster relief 
efforts and can be run with a small cheap solar 
panel and an old car battery. I will be testing a 
900mhz low power single band cheap £30 
repeater from China for these purposes as a 
category 2 responder under the civil 
contingencies act. Ofcom is welcome to contact 
me for the results in a few months. 

Question 4: Do you agree with our provisional 
view as set out in paragraph 3.48 above? If 
you do not agree, please explain why you 
think the requirement is not necessary. 
 
 

Confidential? –  N 
3.48 above? 

Question 5: Do you agree that it would not be 
appropriate to allow the use of licence-exempt 
repeaters in the 2.6 GHz band? If you do not 
agree, please explain your reasons. 
 
 

Confidential? –  N 
There would be special emergency situations 
where this could be necessary. There should be 
a circumstance where this is allowed. 

Question 6: Do you agree that we should allow 
the use of static indoor mobile phone 
repeaters (on a licence-exempt basis) in the 
paired 700 MHz mobile band? 
 
 

Confidential? – N 
As q 5. 

 


