
Your response 

Question Your response 

Question 1: Do you agree that Ofcom should 
consider working with relevant industry 
partners to develop a voluntary testing 
standard, and publishing a list on our website 
of static indoor mobile phone repeaters that 
comply with our licence exemption 
requirements? 
 

Yes 
 
 
 
 
 
 

Question 2: Do you agree that we should 
modify IR 2102.1 to allow for ‘provider 
specific’ mobile phone repeaters? If you do 
not agree, please explain your reasons. 
 
 

Yes 
 

Question 3: Do you agree that we should make 
‘multi-operator’ mobile phone repeaters 
complying with the technical requirements 
outlined above (and set out in the draft UK 
Radio Interface Requirement IR 2102.3 at 
Annex A3) licence exempt? If you do not 
agree, please explain your reasons. 
 

No 
We believe that multi-operator mobile phone 
repeaters that relay the whole band can cause 
issues with the mobile networks and also 
create deploy problems or end user experience 
problems through the near-far problem 
mentioned in A1.9  

Question 4: Do you agree with our provisional 
view as set out in paragraph 3.48 above? If 
you do not agree, please explain why you 
think the requirement is not necessary. 
 
 

No 
Having the choice to deploy a 4G only repeater 
would be helpful in a number of cases that we 
have come across.   Many phones are now 
using VoLTE and the need for 3G calling is 
becoming less important.   We have also come 
across cases where customers still operate 2G 
only corporate devices (Nokia 105) and this is 
not supported on the current repeaters so the 
argument about needing to support 3G is 
weakened. 

Question 5: Do you agree that it would not be 
appropriate to allow the use of licence-exempt 
repeaters in the 2.6 GHz band? If you do not 
agree, please explain your reasons. 
 
 

No 
We see situations in urban areas where the 
800MHz band on EE and Vodafone is 
overloaded.  Having access to the 2.6GHz band 
would be helpful as an alternative. 

Question 6: Do you agree that we should allow 
the use of static indoor mobile phone 
repeaters (on a licence-exempt basis) in the 
paired 700 MHz mobile band? 
 
 

Yes 
 

 


